Koningsdag

Mozaïekwedstrijd | Heel De Zilk bakt | Koningsdag | 4 en 5 mei | Feestweek | Winterpret

Na het mozaïekweekend en het Paasweekend met Heel De Zilk bakt gaan we alweer een feestelijke dag tegemoet: Koningsdag! Op deze dag vieren wij de verjaardag van onze koning Willem-Alexander. Omdat deze heugelijke dag dit jaar midden in de meivakantie valt, is besloten een aangepast programma te presenteren. Hierdoor komt het kindercorso te vervallen, maar gelukkig blijven er nog genoeg gezellige en leuke momenten over. De Stichting Feestcommissie De Zilk wenst u allen een hele feestelijke Koningsdag toe!

PROGRAMMA KONINGSDAG ZATERDAG 27 APRIL

09.00 uur Klokgelui en… vlaggen uit
11.00 uur Oranjetoost
14.00 uur Familiefietstocht, vertrek De Duinpan
14.30 uur Schatgraven voor de jeugd van 4 t/m 8 j.
15.00 uur Oranjemiddag in De Duinpan

09.00 uur – KLOKGELUI EN VLAGGEN
Koningsdag kan natuurlijk niet beginnen zonder vrolijke aftrap. Daarom wordt de dag feestelijk ingeluid met het beieren van de klokken van onze Heilig Hartkerk. Uiteraard gaat de Nederlandse driekleur in top van de
vlaggenmast op de hoek Zilkerduinweg – Beukenlaan. Wij hopen dat u wilt zorgen voor de verdere versiering van het dorp door het uitsteken van de vlag met eventueel een wimpel. Onder de vroege vlaggers worden traditioneel weer drie overheerlijke slagroomtaarten verloot.

11.00 uur – OFFICIËLE ORANJETOOST
Om 11.00 uur is iedereen van harte welkom in De Duinpan om een toost uit te brengen op onze koning. Ook worden dan de eventueel gedecoreerde Zilkers nogmaals in het zonnetje gezet. Een en ander zal luister worden bijgezet door een afvaardiging van Altesa. Wij hopen u allen te mogen verwelkomen.

14.00 uur – ORANJE FIETSTOCHT
Laat u verrassen met deze traditionele fietstocht georganiseerd door de Feestcommissie. Dit jaar hebben we weer een mooie route richting Haarlem uitgezet via het knooppuntenroutenetwerk. Deze is circa 35 km. Net zoals vorig jaar is er onderweg geen vastgesteld rustpunt en kunt u de route in uw eigen tempo afleggen. U ontvangt een lekkere traktatie voor onderweg. U kunt zich aanmelden voor deelname bij een lid van de  Feestcommissie bij De Duinpan. Er kan gestart worden tussen 14.00 en 14.30 uur. Feestcommissie De Zilk aanvaardt geen aansprakelijkheid voor deelname aan de fietstocht. Deelname geschiedt op eigen risico.
Het inschrijfgeld bedraagt € 1,00 voor volwassenen en is gratis voor de jeugd t/m 12 jaar.

14.30 uur – SCHATGRAVEN
Aan het begin van de middag kunnen alle kinderen van 4 t/m 8 jaar weer gaan schatgraven in de zandbak in de speeltuin. Het principe van dit spelletje is (uiteraard) kinderlijk eenvoudig. De Feestcommissie verstopt een flink aantal plastic buisjes in de zandbak en na het aftellen, begint voor de kinderen een flinke graafpartij naar de buisjes! Om iedereen een kans te geven, mogen de kinderen die al een buisje hebben gevonden niet meer meezoeken. Let op! Er kan ook gezocht worden naar een gouden
buisje. De vinder van dit buisje wint de hoofdprijs!

15.00 uur – ORANJEMIDDAG
De Oranjemiddag staat volledig in het teken van een vrolijk samenzijn in en op het terras van De Duinpan. Iedereen is hier welkom om met elkaar wat te drinken op de Koning, uiteraard wordt er ook geproost met oranjebitter.

Voor het vermaak staan er verspreid door De Duinpan diverse vermakelijke spellen opgesteld. Leuk voor alle leeftijden.

In de kleine zaal van De Duinpan zullen voor de jeugd verschillende films worden vertoond. Welke? Dat is nog een verrassing.