De Zilker vlag!


Deze vlag is ontworpen door George Lengers en mede tot stand gekomen door steun van Heerenclub De Zilk.

-De kleuren rood en geel zijn de officiële kleuren van de provincie Zuid-Holland. Het blauw is afkomstig van de (oude) vlag van de gemeente Noordwijkerhout.

-De leeuw verbeeldt de Hollandse leeuw.

-De drie bloembedden, komende vanuit de horizon symboliseren de, historisch gezien, belangrijkste bedrijfstak van het dorp: het telen van hyacinten, narcissen en tulpen. Maar ze kunnen ook gezien worden als de drie-eenheid Geloof, Hoop en Liefde, de woorden behorende bij onze Heilig Hart kerk.

-De blauwe golven verwijzen naar het water dat altijd al belangrijk is geweest voor ons dorp en de bollenteelt. Nog steeds wordt het grondwaterpeil gedurende het hele jaar gereguleerd om De Zilk en omstreken geschikt te houden voor de bollenteelt. Daarnaast ligt De Zilk samen met Noordwijk en Noordwijkerhout aan de duinenrij en de zee.

Een vlag om trots op te zijn! Bestel hem door het formulier onder op deze pagina in te vullen.

Vlaginstructies

Zo een mooie vlag kent natuurlijk ook een vlaginstructie. Hier leest u wanneer de vlag gehesen kan worden en hoe u dit dient te doen. De Zilker vlag kan uitgehangen worden bij festiviteiten in de Zilk. Denkt u hierbij onder andere aan:

  • Het mozaïekweekend
  • De Feestweek
  • Andere Zilkse festiviteiten

Dus voor de vroege vlaggers tijdens de feestweek zullen we zeker ook kijken naar de Zilker vlag! Voor het ophangen van de vlag gelden regels. De regels leest u hieronder

  • Een vlag moet om te beginnen schoon zijn;
  • Een verkleurde of versleten vlag steken we niet uit;
  • Een vlag mag nooit de grond raken;

Wij willen benadrukken dat de geldende vlaginstructies voor onze Nederlandse vlag op de nationale feestdagen vanzelfsprekend leidend is.