Mozaïekwedstrijd

Mozaïekwedstrijd | Heel De Zilk bakt | Koningsdag | 4 en 5 mei | Feestweek | Winterpret

Foto’s en prijswinnaars
Bekijk de foto’s en klik hier voor de prijswinnaars van de mozaïekwedstrijd 2019.

Beste deelnemers en genieters van ons Mozaïekweekend, graag jullie aandacht voor het volgende:
Door de aanhoudende warme temperaturen zien we allemaal dat het hard gaat met de bollenvelden. DAT HEEFT ONS ALS FEESTCOMMISSIE DOEN BESLUITEN HET MOZAÏEKWEEKEND ÉÉN WEEK NAAR VOREN TE HALEN, DUS OP ZATERDAG 13 EN ZONDAG 14 APRIL!

Programma
In 2019 is het alweer de 31e keer dat ons kleine dorpje versierd wordt met bloemenmozaïeken. Hieronder het voorlopige programma:

Zaterdag 13 april 2019
09.00 uur Jurering mozaïeken
19.00 uur Prijsuitreiking bij de Feestcommissiecommissiekeet

Zondag 14 april 2019
10.00 uur Start rondritten Duinrand Express, speeltuin (OVB)
17.00 uur Bekendmaking van de Publieksprijs bij de Feestcommissiekeet 

Maandag 22 april 2019
14.00 – 19.00 uur Heel de Zilk bakt bij de Duinpan
14.00 uur Old (young) timershow in de Sportlaan

Jury
Op zaterdagochtend vindt traditioneel de jurybeoordeling plaats. De onafhankelijke juryleden kijken onder meer naar originaliteit, kleurgebruik, techniek en afwerking. Op zaterdagmiddag worden de prijzen uitgereikt, waaronder een oorkonde die bij de winnende mozaïeken worden geplaatst. Er zijn prijzen te winnen in de vijf verschillende categorieën 

Informatieboekje
Niet alleen voor de jury, maar ook voor u is het zeker de moeite waard om een tocht langs alle mozaïeken te maken. Om geen enkel kunstwerk te missen, kunt u op diverse plaatsen in De Zilk een informatieboekje meenemen. Hierin staan alle deelnemers en de locaties van de mozaïeken vermeld. Alle inwoners van De Zilk krijgen dit boekje in de bus. Kijk ook hier voor meer informatie.

Publieksprijs
Naast de prijzen die door de jury worden toegekend, mag ook het publiek een keuze maken. In het informatieboekje vindt u een formulier om op uw favoriete mozaïek te stemmen. U kunt het formulier tot zondag 16.00 uur inleveren in de ton bij Feestcommissiekeet bij de Duinpan. Onder de inzendingen worden drie taarten verloot. De publieksprijs bestaat uit een geldbedrag en een wisselbeker.

Inschrijven
Om in te schrijven wordt huis aan huis het inschrijfformulier verspreid. Mocht u het niet hebben ontvangen, dan kunt u het hier downloaden. U kunt het uitprinten, invullen en inleveren bij Rob Hulsebosch, Stockweide 7, De Zilk. De uiterste inleverdatum is vrijdag 5 april 2019.
Deelname levert een heerlijke taart of een zak snoep (voor de jeugd) op!

Rissen
Om te voorkomen dat alle deelnemers zelfstandig de landerijen opgaan, wordt ook dit jaar weer in groepsverband gerist. Dit gebeurt onder leiding van de Feestcommissie op maandag 8 en dinsdag 9 april. Er wordt om 19.00 uur  verzameld bij de kerk. Op verzoek van de kwekers is er een minimale leeftijd aan het rissen verbonden. Iedereen vanaf 14 jaar is welkom om te komen helpen.
De geplande data zijn onder voorbehoud van het weer.

Geschiedenis
In 1988 heeft de Feestcommissie haar eerste mozaïek neergelegd. Een voorbeeld dat werd gevolgd door verschillende andere Zilkers. Een jaar later, in 1989, organiseerde de Stichting Feestcommissie De Zilk de eerste mozaïekwedstrijd. Inmiddels is dit bloemenevenement uitgegroeid tot een feestelijk weekend dat in de hele Bollenstreek bekend staat. Met gemiddeld vijftig mozaïeken in de vijf verschillende categorieën valt er in en rond De Zilk het nodige te bewonderen.

Informatie
Neem bij vragen gerust contact op met Thijs Warmerdam (06-55920778) of Rob Hulsebosch (06-48152064).