Verslag Viswedstrijd

Zondag 30 augustus, 7:00

De zondagochtend van de feestweek is traditiegetrouw voor de viswedstrijd.

Ook dit jaar lieten de echte vissers zich niet afschrikken door COVID-19 of het hondenweer (het eerste uur was het echt bar en boos) en om 7:00 werden de hengels ingegooid. Dit jaar werden de plekken voor het eerst verloot, en dit jaar was de jeugd voor het eerst apart (namelijk op zondagmiddag).  Dat het niet aan de plek ligt maar echt aan de visser bleek wel.  Ondanks (of dankzij?) de regen werd er veel gevangen. Bijna iedereen ving wel een brasem, en de leefnetten stroomden vol.  Om 10:30, het eind van de wedstrijd, bleek dat maar liefst 4 vissers meer dan 4 kilo vis hadden gevangen.  Ter vergelijk: de winnaar van 2019 had “maar” 3,25 kilo! En er zijn mooie vissen gevangen, zoals twee kroeskarpers en een grote zeelt van meer dan 45 cm lang. Uiteindelijk bleek Wil van der Linden het meeste te hebben gevangen, met maar liefst 7,08 kg vis. De sponsor, Hengelsport- en dierenspeciaalzaak W. van der Niet uit Noordwijkerhout, had een prachtige werpmolen ter beschikking gesteld als eerste prijs. En Wil neemt de wisselbeker mee naar huis, waar haar naam al een keer op staat. Gefeliciteerd! De tweede prijs (langste vis – een brasem van 54 cm lengte) ging naar Sjaak Witteman, en hij ontving een mooie visrugzak. De derde prijs tenslotte,  het grootste aantal vissen, ging naar Jan Went met maar liefst 41 vissen. 

We hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien, met hopelijk wat beter weer.

Uitslagen:

Nr.

Naam

Gewicht
(kg)

Aantal

Langste vis
(cm)

1

Wil van der Linden

7,08

13

53

2

Sjaak Witteman

4,13

16

54

3

Jan Went

4,70

41

51,5

 

 

 

 

 

 

Wil Stroombergen

4,43

14

52

 

Jan Witteman

2,80

7

47

 

Henk Witteman

2,50

16

51

 

Maarten van der Linden

0,82

6

?

 

Marco van der Star

?

?

?

 

John van Saase

?

?

?

 

Siebe van Saase

?

?

?

 

De kampioen (Wil van der Linden) aan het werk

De mooiste vis van de ochtend – een grote Zeelt, gevangen door Wil van der Linden.

Vissen als familiesport. Op de voorgrond is Vik aan het oefenen; hij zal ‘s middags de jeugdwedstrijd winnen

Jan Witteman met een prachtige Kroeskarper

De prijzen, ter beschikking gesteld door sponsor Hengelsport- en dierenspeciaalzaak W. van der Niet uit Noordwijkerhout.